Contact rapid Euro Zone - fier beton si produse metalurgice Constanta: 0731 73.66.66 sau email: office@fierbeton-constanta.ro
 • Produse constructii de calitate
 • Profesionisti in constructii
 • Partenerul de incredere in constructii

Servicii Euro Zone

Consultanta fasonare si montaj otel - beton

Serviciile de consultanta ofertite de expertii Euro Zone pot fi folosite atit de investitorii cu surse de finantare publice (sau asimilate acestora) cit si cu surse de finantare private.

Folosirea specialistilor consultanti Euro Zone are multiple avantaje din care specificam urmatoarele:

 • reducerea termenului de realizare a investitiei;
 • posibilitatea de a avea acces la tehnici si cunostinte specializate;
 • reducerea costurilor de executie;
 • posibilitatea de a folosi tehnici si tehnologii noi performante;
 • posibilitatea de a obtine evaluari si recomandari independente;
 • independenta consultantului fata de beneficiar, antreprenor si proiectant;

Fasonare otel-beton (Indreptare / Taiere / Indoire)

Indreptare

 • Operatia are drept scop transformarea sarmei din colaci in bare debitate la lungimi stabilite prin proiect, in conditiile mentinerii calitatii otelului, prin procese care deformeaza materialul, prin intindere sau incovoiere, ducandu-l dincolo de punctul de curgere. Colacii trebuie sa fie compacti, cu desfasurare tangentiala antiorara ordonata, continua si fara torsiuni axiale ale firului.
 • Un alt procedeu de indreptare a otelului consta in deformarea continua a acestuia, prin aplicarea unor forte, datorate trecerii barei de otel printr-o serie de perechi de role dispuse decalat, in plan orizontal, vertical sau doar intr-un singur plan, masina avand un dispozitiv de apucare si tragere a barei de armatura, precum si un dispozitiv de taiere la lungimea dorita, conform proiect.

Taiere

 • Taierea armaturilor la dimensiunile stabilite prin proiect se poate face manual pe santier, cu ajutorul unei stante manuale, dupa principiul foarfecelor, ce are un cutit fix prins de banc si unul mobil, prevazut cu o parghie de actionare. Prin apasarea parghiei de actionare cutitul mobil executa o miscare de rotatie in raport cu cel fix si taie armatura cu dimensiuni de pana la Ø20 mm. Taierea mecanizata a armaturilor, se poate face cu ajutorul unor stante mecanice, sau electrohidraulice.
 • Taierea se face intre doua cutite, unul fix si unul mobil, cu miscare alternativa, pentru armaturi cu diametre de pana la Ø42 mm, masina putand debita simultan doua bare de Ø 22 mm, trei bare de Ø16 mm, sau cinci bare de Ø12. Cu asemenea masini se pot realiza 30 de taieri/min., cu o productivitate tehnica de pana la 5 t/ora.

Indoirea

 • Indoirea barelor de armatura se poate face manual pe santier, cu ajutorul unei chei speciale, bara fiind asezata intre doua dornuri, montate pe o placa fixata pe banc. Astfel se pot indoi bare pana la Ø25 mm.
 • Tot pentru indoirea manuala, se poate utiliza un dispozitiv montat pe bancul de lucru, format dintr-un bolt axial si o parghie ce se roteste in jurul boltului axial, prevazuta cu un bolt de indoire. Prin asezarea armaturii intre cele doua bolturi si rotirea parghiei, se realizeaza indoirea acesteia. Indoirea mecanizata se face pe o masina prevazuta cu un disc cu orificii, in care se pot introduce doua bolturi calibrate, unul axial si altul de indoire. Discul executa o miscare de rotire in ambele sensuri, actionat de o transmisie mecanica cu motor electric, comandat printr-o pedala. Se pot indoi concomitent mai multe bare, viteza fiind intre 6 si 10 indoiri/min., pentru bare pana la Ø50 mm.
 • In ultimul timp pentru realizarea armaturilor, in special pentru elemente prefabricate de beton, s-au realizat centre de transformare definite ca linii automate de fasonat, gestionate de soft-uri specializate , ce au rolul de a organiza si optimiza productia, astfel incat, prin proiectarea generalizata si distributia pe consumuri specifice, sa se obtina un produs final, cu o constanta ridicata de calitate, la un cost de productie rezonabil.

Transport produse fier - beton

Produsele comandate de la societatea Euro Zone se livreaza utilizand modalitatea si termenul de livrare alese de dvs. la efectuarea comenzii. Produsele se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului si sunt asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare.

Serviciul de transport materiale comandate se face GRATUIT in zona Dobrogea. Daca doriti sa faceti comanda si sa transportati marfa in alte zone va rugam sa ne contactati.

NOU: Montaj armatura fier - beton

Montarea armaturilor

 • Armaturile fier beton se vor pozitiona dupa prevederile din proiect si se urmareste ca inainte de montare si respectiv turnare a betonului sa fie indeplinite conditiile de receptie calitativa a cofrajelor si acceptarea de catre proiectant a procedurii de betonare in cazul elementelor care necesita rosturi de betonare datorita volumului mare de beton (volum care poate depasii 100 mc).
 • Armaturile sunt montate astfel incat la partea superioara din maxim trei in trei metri sa fie prevazute goluri care sa permite patrunderea cu usurinta a betonului sau furtunelor care pompeaza betonul. Se creaza spatii pentru patrunderea vibratoarelor la intervale de 5 ori grosimea elementului, uzual pentru vibratoare cu diametrul de 38 sau 58 mm; In acest scop in unele cazuri se va monta partial armatura superioara si urmand a se adauga inainte de ultima faza de betonare.
 • Pozitia armaturilor este mentinuta in timpul turnarii betonului de catre distantieri, agrafe, capre etc. Distantieri se prevad sa fie cel putin patru la o suprafata de un metru patrat (pentru placa sau perete), cel putin un distantier cu Ø> 12mm si doi distantieri cu Ø 10 mm la fiecare metru liniar de stalp sau grinda si cel putin un distantier la fiecar doi metri liniari de grinda in zona de armare pe doua sau mai multe randuri.
 • Pentru placi armaturile de la partea superioara a acestora este mentinuta in pozitie cu ajutorul elementelor din fier beton denumite "capre" care sunt sprijinite pe armatura inferioara sau pe distantieri. Aceste elemente " capre" sunt dispuse in camp cate o bucata la metrul patrat si in zonele in consola cate patru bucati la metru patrat. Pentru placi cu grosimi mai mari de 40 cm si pentru armăturile cu diametrele mai mari de 14 mm se admite depasirea numarului de bucati menționate, dar se urmareste ca armatura sa fie in continuare in pozitia corecta.
 • Atunci cand avem posibilitati de ridicare si montaj cu ajutorul unor mijloace de care dispunem se recomanda montarea armaturilor de fier beton in carcase.

Legarea armaturilor fier beton

 • La intersectarea barelor de armatura acestea trebuie sa fie legate una de alta prin legaturi de sarma neagra sau legate prin sudura electrică in puncte la o temperatura a mediului mai mare de -5 °C.
 • Legarea cu sarma se face folosind doua fire de sarmă cu grosimi de 1-1,5 mm. Legarea se face in toate intersectiile barelor la grinzi si stalpi cu colturile etrierilor sau ciocurile agrafelor iar restul intersectiilor se vor lega in sah (din 2 in 2) pe toate portiunile drepete ale barelor. Pentru armaturile din placi si pereti se vor lega intersectiile barelor de pe doua randuri marginale de pe tot conturul iar restul intersectiilor se leaga din doua in doua pe ambele sensuri. Barele inclinate se leaga de primii etrieri cu care se intersecteaza. Agrafele si etrierii inclinati se leaga in toate intersectiile cu barele prezente. Armaturile pot fi inadite prin suprapunere sau prin sudura conform proiectului sau a normelor in vigoare.

Resurse alocate - forta de munca

 • Forța de muncă alocată în vederea realizării lucrărilor de armare se compune în cea mai mare parte din fierari betoniști, și muncitori de servire.
 • Utilaje si unelte mai importante care sunt folosite : cleste, patent, ghilotina, stanta electrica de taiat si indreptat otel beton, masina de fasonat otel beton (fier beton).

Oferte Speciale / Noutati

25.03.2013
Inchiriere popi metalici

Va oferim spre inchiriere popi metalici extensibili, reglabili pentru sustinere si turnare placi din beton. Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati.

BCD Intermed - Materiale de constructii Constanta
BIT Industries - Constructiile durabile incep cu noi